ukenru
blizko-30-pratsivnikiv-dsns-zdali-krov-dlya-poranenikh-vibukhom-saperiv

Близько 30 працівників ДСНС здали кров для поранених вибухом саперів

 • 7380 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Близько тридцяти працівників ДСНС здали кров для піротехніків, які підірвалися у "сірій зоні" на Донбасі під час очищення території від вибухонебезпечних предметів. Про це повідомив голова ДСНС Микола Чечоткін у Facebook, передає УНН.

"Сьогодні, з шостої години ранку, колеги із Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області стоять у черзі, аби здати кров для побратимів. За інформацію, яку мені надали, здало кров вже близько тридцяти чоловік", - повідомив Чечоткін.

Він підкреслив, що наразі постраждалі сапери перебувають у Дніпрі.

"Уже увечері 9-го квітня військовими вертольотами хлопців було евакуйовано до Дніпра та "швидкими" екстреної медицини перевезено в обласну лікарню імені Мечнікова. Хірурги роблять все можливе, щоб рятувальники якомога швидше стали на ноги", - написав очільник ДСНС.

Нагадаємо, під час роботи спеціалістів у "сірій зоні" стався вибух невідомого вибухонебезпечного предмету, внаслідок чого 30-річний старший сапер відділення піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування загинув, а 24-річний начальник відділення та 26-річний сапер отримали поранення.

Слідчі будуть розслідувати цей інцидент як теракт.

Поранених вибухом піротехніків вертольотами евакуювали до аеропорту Дніпра, звідки перевезли до обласної лікарні.

Українські Національні Новини

Суспільство