blizhche-do-ukrayini-doslidniki-povidomili-pro-perekidannya-divizionu-buka-rosiyeyu-pid-voronezh

Ближче до України: дослідники повідомили про перекидання дивізіону "Бука" Росією під Воронеж

 • 25899 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Розслідувальна група Conflict Intelligence Team повідомила, що Росія продовжила зосереджувати війська в областях, що межують з Україною. Про це вона повідомила у своєму Facebook, пише УНН.

Деталі

"Під Воронеж перекинули дивізіон ЗРК "Бук" 49-ї зенітної ракетної бригади", - повідомили в CIT, зіславшись на поширену у мережі інформацію та відео військової техніки на станції поблизу міста.

За даними аналітиків, поширена інформація "дозволяє припустити, що на станції знаходиться щонайменше один комплекс "Бук" у повному складі (один дивізіон)". Вказано, що "бортові номери установок зафарбовані".

"Згідно з отриманою нами довідкою, зараз на станції знаходяться поїзди, що прибули зі станцій Наро-Фомінськ (Московська область), Ілліне (Нижегородська область) та Червоний Бір (Смоленська область). Неподалік цих станцій дислокуються відповідно 4-а гвардійська танкова дивізія, 288-а артилерійська бригада і 49-а зенітна ракетна бригада. Всі ці з'єднання входять до складу 1-ї гвардійської танкової армії, прибуття елементів якої (зокрема, 4-ї танкової дивізії) на станцію Маслівка раніше відзначали ми та інші дослідники", - вказали у CIT.

"Ці дані дозволяють зробити висновок, що попри переговори Байдена та Путіна, зосередження російських військ в областях, що межують із підконтрольною українською владою територією, продовжується. Західні аналітики, наприклад, аспірант кафедри військових досліджень Королівського коледжу Лондона Роберт Лі, вважають, що навіть у разі, якщо наказ про операцію на території України не буде відданий, його загроза може зберігатися як мінімум протягом 2022 року", - додали дослідники.

Контекст

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США та їх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

7 грудня на тлі ситуації відбулася розмова президентів США та РФ.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Pantone назвав головний колір 2022 року

     • 50342 переглядiв