blinken-zustrinetsya-z-aziatskoyu-chetvirkoyu-na-tli-rozbizhnostey-iz-kitayem

Блінкен зустрінеться з "Азіатською четвіркою" на тлі розбіжностей із Китаєм

 • 1377123 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Держсекретар США Ентоні Блінкен зустрінеться наступного тижня зі своїми колегами з Індії, Японії та Австралії через загострення напруженості у відносинах з Китаєм. Про це пише AFP, передає УНН.

Деталі

Блінкен проведе переговори з так званою "Азіатською четвіркою" 3 березня в кулуарах зустрічі G20 в Нью-Делі, заявив Дональд Лу, високопосадовець Держдепартаменту по Південній Азії.

За його словами, "четвірка" проведе годинну публічну дискусію у рамках Raisina Dialogue, великої індійської конференції з геополітики.

"Четвірка" є концепцією, розробленою покійним прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, коли він прагнув єдності чотирьох демократій, кожна з яких зіткнулася з напруженістю у відносинах з Китаєм, який неодноразово засуджував групу.

У зустрічі у Нью-Делі візьме участь міністр закордонних справ росії сергій лавров. Блінкен відмовлявся зустрічатися з ним особисто після війни, хоча вони розмовляли по телефону.

Блінкен вирушить у Нью-Делі після зупинок у Казахстані та Узбекистані, які були обережними у публічних заявах щодо нападу росії на Україну.

Він також зустрінеться у столиці Казахстану Астані зі своїми колегами з Киргизстану, Таджикистану та Туркменістану.

Доповнення

Остання зустріч відбудеться за кілька тижнів після того, як Блінкен відмовився від поїздки до Пекіна після того, як китайський повітряний куля-шпигун пролетів над Сполученими Штатами.

Пізніше він провів напружену зустріч із головою зовнішньої політики Китаю Ван І на Мюнхенській безпековій конференції.

Індія вже давно має напружені відносини з Китаєм, у тому числі велику прикордонну сутичку в 2020 році, і має багатообіцяючий союз зі Сполученими Штатами.

Але Нью-Делі чинить опір Вашингтону, зберігши відносини з росією, незважаючи на вторгнення в Україну.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Україна готується до деокупації Криму: як саме

     • 8080730 переглядiв

    США вважають, що росія може надати Ірану винищувачі

     • 1112065 переглядiв