blinken-zupynyty-rosiiu-v-ukraini-kliuch-do-zapobihannia-napadiv-na-nato

Блінкен: Зупинити Росію в Україні - ключ до запобігання нападів на НАТО

 • 36835 переглядiв

Держсекретар США Блінкен попередив, що життєво важливо зупинити Росію в Україні, щоб запобігти нападу на країни НАТО, і підкреслив успіхи українських військ. Відмова у наданні допомоги задовольнила б Росію, Іран та Китай.

Держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв’ю CNN заявив, що необхідно зупинити Росію в Україні, щоб вона не змогла напасти на країни НАТО, передає УНН.

Деталі

Держсекретар вважає, що Росія може напасти на країни НАТО та спровокувати ширший конфлікт, до якого можуть бути залучені Сполучені Штати. Під час інтерв’ю Блінкен похвалив ЗСУ за успіхи на фронті.

Вони досягли значного прогресу за останній рік, відбили російську агресію, повернувши більш ніж половина території, захопленої Росією з лютого 2022 року

сказав Держсекретар США.

Блінкен вважає, що якщо Конгрес не схвалить запит на допомогу Україні, то це буде вигідно трьом країнам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомога Україні від США: спікер Палати представників Джонсон поставив ультиматум Білому дому

Єдині люди, які були б щасливими, якби запит на додатковий бюджет не був проголосований і не затверджений Конгресом, сидять у Москві, Тегерані та Пекіні

 заявив Блінкен.

Додамо

Близько 48% американських виборців вважають, що США витрачають надто багато на військову та фінансову допомогу Україні. Про це повідомила британська газета Financial Times, яка опублікувала результати опитування громадської думки. 

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі