blinken-sohodni-u-paryzhi-provede-perehovory-z-makronom-shchodo-pidtrymky-ukrainy

Блінкен сьогодні у Парижі: проведе переговори з Макроном щодо підтримки України

 • 92568 переглядiв

Державний секретар США Ентоні Блінкен перебуває в Парижі, де проведе переговори з президентом Франції Еммануелем Макроном про підтримку України у війні, яку проти України розв'язала росія.

Держсекретар США Ентоні Блінкен сьогодні у Парижі, де проведе переговори з президентом Франції Еммануелем Макроном щодо підтримки України у війні, яку проти України розв'язала росія, та конфлікту Ізраїль-ХАМАС, пише УНН з посиланням на France24.

Деталі

Як вказано, Блінкен зустрінеться з Макроном, щоб обговорити міжнародну кризу, що наростає, про що повідомили агентству AFP в офісі президента Франції. Він також проведе переговори із міністром закордонних справ Франції Стефаном Сежурне.

У лютому Франція провела міжнародну конференцію, прагнучи мобілізувати фінансову та військову підтримку України. За словами офіційних осіб, результати будуть розглянуті Блінкеном та французькими лідерами.

Обидві сторони хочуть посилення підтримки України, сказала людина з оточення Сежурна.

Французький міністр був у Каїрі в суботу, щоб обговорити війну в секторі Газа, а в понеділок - у Китаї, щоб закликати Пекін чинити тиск на росію через війну в Україні.

Міністерство закордонних справ Франції повідомило, що Сежурне та Блінкен обговорять підготовку до саміту НАТО у Вашингтоні у липні, а також "кризи" на Близькому Сході, в Україні та Судані.

Після зустрічі вони проведуть спільну пресконференцію.

У межах символічного візиту Блінкен, як повідомляється, мав супроводжувати міністра збройних сил Франції Себастьяна Лекорню на завод під Парижем франко-німецької оборонної групи KNDS, яка виробляє артилерійські знаряддя, які використовуються в Україні.

Блінкен, як очікується, також відвідає паризьку штаб-квартиру культурної організації ООН, ЮНЕСКО, до якої Сполучені Штати приєдналися минулого року. Блінкен проведе зустріч із керівником ЮНЕСКО Одрі Азуле.

Після Парижа Блінкен, як повідомляється, вирушить до Брюсселя для переговорів міністрів закордонних справ країн НАТО напередодні саміту, присвяченого 75-річчю Альянсу, що відбудеться у липні у Вашингтоні.

Блінкен також проведе тристоронню зустріч у Брюсселі з лідерами ЄС та прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном, "який прагне вийти за межі історичного союзу своєї країни з росією", вказує видання.

Доповнення

Цей візит до Франції стане першою поїздкою до цієї країни Блінкена, який вільно розмовляє французькою, за майже два роки. Макрон здійснив державний візит до Вашингтона у грудні 2022 року.

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Федоров: в Україні активно працюють над розробкою РЕБ

     • 26860 переглядiв

    У запорізьких плавнях вирувала масштабна пожежа

     • 25619 переглядiв

    "Гаванський синдром": Білий дім виступив з коментарем

     • 27182 переглядiв

    Ще одну дитину повернули з тимчасово окупованих територій

     • 24966 переглядiв

    Ізраїльська поліція заарештувала сестру лідера ХАМАС

     • 25147 переглядiв

    ГУР атакувало завод зі збірки "шахедів" у рф - джерело

     • 26193 переглядiв