ukenru
blinken-porivnyav-lidera-bosniyskikh-serbiv-iz-putinim

Блінкен порівняв лідера боснійських сербів із путіним

 • 294327 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Держсекретар США Ентоні Блінкен порівняв недавню політичну позицію лідера боснійських сербів Мілорада Додіка з позицією володимира путіна, пише УНН.

Додік, президент Республіки Сербської заявив минулого тижня, що незабаром буде прийнято закон, який забороняє представникам ЛГБТ-спільноти відвідувати навчальні заклади.

За його словами, це рішення ґрунтується на бажанні місцевої влади зберегти традиційні сімейні цінності народу Республіки Сербської.

Цитата

«Атаки Мілорада Додіка на основні права і свободи в Республіці Сербській показують, що він іде авторитарним шляхом президента володимира путіна», — заявив держсекретар у Твіттері пізно ввечері в середу.

Блінкен додав, що США в особі посла в Сараєво Майкла Мерфі «продовжують виступати за демократичне та процвітаюче майбутнє, на яке заслуговують усі громадяни Боснії та Герцеговини».

Додамо

Раніше Додік заявив, що політика США та Великої Британії перетворила Боснію та Герцеговину на «прокляту» країну і спрямовану на розпад Республіки Сербської.

За словами Додіка, місцеві серби не вірять, що США та Велика Британія ставляться до них доброзичливо.

Українські Національні Новини

Новини Світу