ukenru
blinken-obgovorit-z-kitayskimi-chinovnikami-viynu-rosiyi-proti-ukrayini

Блінкен обговорить з китайськими чиновниками війну росії проти України

 • 1036371 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Держсекретар США Ентоні Блінкен обговорить з китайськими офіційними особами війну росії в Україні під час візиту до Китаю 5-6 лютого, заявив у вівторок офіційний представник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі, передає УНН посилаючись на Reuters.

Деталі

Кірбі повідомив журналістам, що переговори щодо низки питань, таких як збройні сили двох країн та зміна клімату, були відсунуті на другий план, коли Китай висловив протест проти візиту на Тайвань у серпні минулого року тодішнього спікера Палати представників США Ненсі Пелосі.

Блінкен прагнутиме до того, щоб переговори з цих питань були «відновлені та/або активізовані», сказав Кірбі.

«Я знаю, що він з нетерпінням чекає на можливість вирішити всі ці питання, і, звичайно ж, війна в Україні буде серед тих питань, які ми можемо очікувати від держсекретаря, поки він там», - сказав Кірбі.

Контекст

Держсекретар США Ентоні Блінкен відвідає Китай 5-6 лютого 2023 року, повідомляє агентство ANI з посиланням на американське видання Politico.

Очікується, що порядок денний Блінкена включатиме вторгнення росії в Україну, ядерний арсенал Китаю та громадян США, які утримуються в Китаї.

Газета повідомила з посиланням на дипломатів, що базуються у Вашингтоні, знайомих з планами поїздки Блінкена, що держсекретар зустрінеться з міністром закордонних справ Китаю Цінь Ганем.

Візит Блінкена до Пекіна є продовженням зустрічі Джо Байдена з Сі Цзіньпіном в Індонезії в листопаді 2022 року, де Байден пообіцяв «підтримувати відкриті лінії зв'язку» з Китаєм.

Поїздка також перевірить, чи зустріч двох лідерів проклала шлях до більш продуктивних американо-китайських відносин у період напруженості.

Українські Національні Новини

Новини Світу