ukenru
biznesmen-i-metsenat-yaroslavskiy-zasnuvav-stipendiyu-dlya-uchniv-shkoli-u-yakiy-sam-vchivsya

Бізнесмен і меценат Ярославський заснував стипендію для учнів школи, у якій сам вчився

 • 20087 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. Відомий український бізнесмен і меценат Олександр Ярославський заснував стипендію для кращих учнів та вчителів Харківської загальноосвітньої школи № 128, пише УНН.

Почесний харків'янин Ярославський - випускник цієї школи. Стипендії кращим вчителям і школярам виплачуються з січня цього року.

"Олександр Ярославський вирішив направити кошти, які він отримує як Почесний громадянин міста Харкова, на стимулювання інтелектуального, творчого і фізичного розвитку учнів, а також соціальну підтримку педагогічних працівників та підвищення їх мотивації до організації ефективної роботи", - повідомили про заснування стипендії в Департаменті освіти Харкова.

Персональні стипендії від почесного харків'янина Ярославського протягом десяти місяців отримуватимуть кращі школярі з 32-х класів школи, які за підсумками попереднього місяця особливо відзначилися у навчанні, науково-дослідній, творчій, спортивній та громадській діяльності.

Окрім цього, додаткову винагороду від бізнесмена Ярославського отримуватимуть 20 вчителів, які підготували учнів-переможців інтелектуальних, спортивних та творчих змагань, а також вчителі, які мають досягнення в науково-методичній діяльності, беруть активну участь у професійному розвитку - семінари, тренінги, конференції, готують авторські освітні науково-методичні матеріали.

Визначення стипендіатів серед школярів і вчителів буде здійснюватися з дотриманням принципів прозорості, рівного доступу та академічної чесноти.

Олександр Ярославський відомий своєю меценатською діяльністю, яка спрямована на підтримку освіти та талановитої молоді. За вагомий внесок Олександра Ярославського і його групи DCH у розвиток Харкова і багаторічне сприяння розвитку провідних вишів міста бізнесмен у 2018 році удостоєний звання "почесний доктор" (Doctor Honoris Causa) Харківського національного університету ім. Каразіна та Харківського національного університету міського господарства ім. Бекетова. DCH і Харківський тракторний завод (ХТЗ), що входить до складу групи, підписали меморандум про стратегічне партнерство з ХНУ та Національним технічним університетом "Харківський політехнічний інститут". Бізнес-парк нового покоління "Екополіс ХТЗ" Ярославського також стає екосистемою для взаємодії молодих вчених і бізнесу, щоб розробки знаходили інвесторів, а харківські вчені здобули успіх на батьківщині.

Завдяки бізнесменові студенти, аспіранти та викладачі університету ім. Каразіна єдиними в Україні отримали можливість користуватися базою електронних публікацій найвідомішого в світі університетського видавництва Oxford University Press. Ярославський оплатив університету свого рідного міста підписку вартістю близько 1 млн гривень за доступ до англомовних наукових видань Оксфордського університету в сфері природничих наук, медицини, математики, гуманітарних і соціальних дисциплін, економіки та фінансів, юриспруденції найвідоміших учених світу. Окрім того, на території ХНУ завдяки виділеному бізнесменом фінансуванню встановлені пам'ятники видатним історичним діячам, доля яких пов'язана з вишом, лауреатам Нобелівської премії Іллі Мечникову, Льву Ландау і Саймону Ковалю і класику української літератури Петру Гулаку-Артемовському. А на території НУГКХ - пам'ятник відомому архітектору Олексію Бекетову, ім'я якого носить виш.

У 2020 році за вагомий внесок у розвиток міста Олександр Ярославський отримав звання "Почесний громадянин Харкова".

Українські Національні Новини

Суспільство