biv-ta-znuschavsya-nad-ukrayinskimi-polonenimi-pid-chas-okupatsiyi-u-khersoni-zatrimali-kolaboranta

Бив та знущався над українськими полоненими під час окупації: у Херсоні затримали колаборанта

 • 297535 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. У Херсоні затримали зрадника, який під час окупації допомагав окупантам проводити репресії проти місцевих жителів, повідомляє Служба безпеки України, передає УНН

Деталі

Зазначається, що російським поплічником був мешканець обласного центру, який після окупації добровільно пішов на співпрацю з терористами.

Також чоловік підписав “присягу громадянина рф”, отримавши після цього посаду “молодшого інспектора” у місцевій в'язниці.

Під час виконання “обов'язків” на цій посаді, колаборант організовував транспортування українців до камер окупаційної тюрми, де він активно брав участь у жорстоких діях проти ув'язнених.

Повідомляється, що зрадник жорстоко бив українських полонених, незаконно вилучав їх особисті речі і на тривалий період позбавляв їх доступу до їжі та води.

Також під час насильства, колаборант погрожував вбивством українським полоненим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині група жінок "зливала" дані про ЗСУ агентам фсб і "вагнерівцям". Жінкам загрожує довічне ув’язнення

Після звільнення Херсона злочинець намагався приховатися та уникнути відповідальності. Однак служба безпеки вдалося визначити його місцеперебування і провести операцію для затримання поплічника окупантів.

Також під час обшуків чоловіка було виявлено окупаційну перепустку, виписку з наказу про призначення на посаду у лавах загарбницького органу, довідку про зарахування до адміністрації російської катівні, підписану ним присягу на вірність країні-агресору та заяву на отримання громадянства рф.

російському поплічнику повідомлено про підозру за колабораційну діяльність. Йому загрожує до 15 років тюрми.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    ДСНС показала відео з місця розбору завалів в Покровську

     • 224271 переглядiв

    Кіпер дозволив одеським ресторанам працювати до 23 години

     • 262251 переглядiв