ukenru
biv-po-oblichchyu-i-golovi-rosiyskomu-ofitseru-zaochno-povidomili-pro-pidozru-v-zhorstokomu-povodzhenni-z-tsivilnim-naselennyam

"Бив по обличчю і голові": російському офіцеру заочно повідомили про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням

 • 118968 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Українські слідчі заочно повідомили про підозру старшому лейтенанту, командиру мотострілецької роти 15-ої "миротворчої" бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу збройних сил рф у жорстокому поводженні з цивільним населенням. Про це повідомляє УНН, посилаючись на Офіс Генерального прокурора.

Цитата

"У березні 2022 року, перебуваючи в окупованому селі Мокрець, підозрюваний спільно з іншими російськими військовими взяли у полон двох мирних мешканців, які не мали зброї та не брали участі у бойових діях. Старший лейтенант під час незаконного допиту принижував полонених, вимагаючи від чоловіків надати інформацію стосовно інших проукраїнськи налаштованих мешканців села, військовослужбовців ЗСУ та бійців тероборони", - йдеться в повідомленні.

Деталі

За даними слідства, не отримавши необхідних даних, окупант вдягнув тактичні рукавиці з пластиковими вставками та бив потерпілих по обличчю і голові. За його наказом полонені зняли з себе весь одяг, після чого їх продовжили бити та змусили спуститися до підвалу, зазначили в Офісі Генпрокурора.

Доповнення

Зазначається, що цей офіцер збройних сил рф на офіційному сайті міноборони рф відзначений як "взірець мужності та героїзму" для інших військовослужбовців, що брали участь у військовій агресії проти України.

Злочин викрито прокурорами Броварської окружної прокуратури спільно зі співробітниками Броварського РВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, а також детективами НАБУ.

Нагадаємо 

Депутату Маріупольської міської ради, яка пішла на співпрацю з рашистами і погодилась стати заступницею голови окупаційної адміністрації міста, повідомили про підозру у державній зраді.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП