ukenru
bilya-stantsiyi-akademik-vernadskiy-narodilosya-ditincha-pingvina

Біля станції "Академік Вернадський" народилося дитинча пінгвіна

 • 1224169 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. На антарктичній станції "Академік Вернадський" народилося дитинча пінгвіна, передає УНН з посиланням на сторінку у Facebook НАНЦ.

Цитата

"Народження пінгвінятка: біля "Вернадського" їх уже більше тисячі", — йдеться у повідомленні.

Деталі

У Національному антарктичному науковому центі нагадали, що навколо "Вернадського" нині триває справжній бебі-бум субантарктичних пінгвінів".

"Дорослих тут уже близько 3 тисяч, а малюків – біля 1300! Також є гнізда, де батьки ще висиджують яйця", – розповіли у НАНЦ.
Також у центрі додали, що "останні 15 років популяція субантарктичних пінгвінів на нашому острові Галіндез суттєво зросла. Якщо 2007-го тут лише почали з'являтися перші гнізда, то рекордного 2020-го їх було 1800!".

У НАНЦ говорять, що через брак місця на берегах острова пінгвінам навіть довелося заснувати нову, третю субколонію в центральній частині. Зараз на Галіндезі трохи більше 1600 гнізд.

Спостереження за популяцією пінгвінів дає змогу вченим чітко задокументувати факт зміни клімату в регіоні та реакцію на нього природи.

" Адже субантарктичні пінгвіни – теплолюбні, і на наш острів перемістилися лише тоді, коли умови для них тут стали комфортними", – наголосили у центрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У південній частині Тихого океану почалося виверження підводного вулкана: стовп попелу сягнув 100 метрів

Українські Національні Новини

Новини Світу