ukenru
bilya-kordonu-z-ukrayinoyu-pomitili-litak-iz-aviaparku-putina

Біля кордону з Україною помітили літак із авіапарку Путіна

 • 30498 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Літак з авіапарку президента РФ Володимира Путіна помітили користувачі сервісу Flightradar поблизу українського кордону, передає УНН.

Деталі

Так, за даними сервісу, опублікованими користувачами соцмережі Twitter літак Іл-96 з номером реєстрації RA-96024 в середу кружляв у Воронезькій області неподалік українського кордону.

I believe this IL-96-300P, RA-96024, is conducting trials/test flights, as it is not yet in active service.

This aircraft is one of two of this configuration not yet delivered, and they are being built by VASO - Voronezh.pic.twitter.com/F3uhNzgBTd

— The Lookout (@The_Lookout_N)December 15, 2021

Як сказано в картці літака на Flightradar, літак належить льотному загону "Росія".

Спеціальний льотний загін "Росія" — підприємство, що забезпечує перевезення повітряним транспортом посадових осіб Російської Федерації, та інших важливих осіб спецслужб РФ або ЗС РФ, підпорядковане Управлінню справами Президента Російської Федерації.

Станом на 16:00 на радарах його вже не було.

Додамо

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США і їх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там Системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

На тлі цього президенти Росії і США Володимир Путін і Джо Байден 7 грудня провели двосторонні переговори через відеозв'язок, які тривали дві години.

Як заявив радник США з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу за підсумками переговорів Путіна і Байдена, Джо Байден не пішов на поступки Володимиру Путіну щодо гарантій не дозволити Україні вступити в НАТО.

Українські Національні Новини

Суспільство