ukenru
bilya-kordonu-z-bilorussyu-nevidomi-nezakonno-vidobuvali-burshtin

Біля кордону з Білоруссю невідомі незаконно видобували бурштин

 • 15217 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Прикордонники виявили біля кордону з Білоруссю місця незаконного видобутку бурштину. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ДПСУ.

"Військовослужбовці Луцького загону на відстані двох кілометрів від кордону з Республікою Білорусь виявили місця незаконного видобутку бурштину", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що на території Рокитнівського району Рівненської області прикордонники виявили ділянку місцевості, де був розмитий ґрунт та, ймовірно, здійснювався незаконний видобуток бурштину.

"Про протиправну діяльність також свідчили приховані неподалік чотири пожежні рукави", - додали у пресслужбі.

Вказано, що даний факт прикордонники зафіксували та направили повідомлення до компетентних правоохоронних органів для внесення відомостей в ЄРДР. Крім того, співробітники Держприкордонслужби сповістили керівництво органів місцевої влади, Національну поліцію, СБУ та прокуратуру для проведення перевірки.

Вказано, що, Кримінальний кодекс України доповненою статтею 240-1 від 29 лютого 2019 року, відповідно до якої незаконне видобування бурштину, а так само збут, придбання, зберігання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, караються штрафом від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, на Рівненщині повідомили про підозру трьом чоловікам, які чинили опір поліцейським під час документування факту незаконного видобутку бурштину.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП