bilya-beregiv-kosta-riki-viyavleno-ridkisniy-glibokovodniy-rozplidnik-vosminogiv

Біля берегів Коста-Ріки виявлено рідкісний глибоководний розплідник восьминогів

 • 1277780 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Глибоководний розплідник восьминогів, лише третій з відомих, був виявлений біля узбережжя Коста-Ріки. Вчені змогли його побачити і спостерігати за вилупленням малюків під час дослідження підводних гір, які сприяють біорізноманіттю в морських глибинах, пише УНН з посиланням на abc.

Деталі

Команда з 18 міжнародних науковців знайшла третій розплідник у низькотемпературному гідротермальному джерелі на глибині близько 2.8 км під поверхнею океану під час 19-денної експедиції з вивчення біорізноманіття незахищених підводних гір біля узбережжя Коста-Ріки, повідомляє Інститут океану Шмідта. Вони вважають, що восьминіг є потенційно новим видом Muusoctopus, групи глибоководних восьминогів малих і середніх розмірів без чорнильного мішка, йдеться в заяві Інституту океану ім. Шмідта.

Вчені використовували підводного робота ROV SuBastian для спостереження за підводними горами і малюками восьминогів.

"Відкриття нового активного розплідника восьминогів на глибині понад 2800 метрів під поверхнею моря у водах Коста-Ріки доводить, що про наш океан ще так багато можна дізнатися", - сказала виконавчий директор Інституту океану Шмідта Юотіка Вірмані.

Спостереження за вилупленням нових особин спростувало ідею про те, що ця територія є несприятливою для розвитку восьминогів.

Місце, де вчені стали свідками вилуплення, було відкрито в 2013 році, і тоді вчені вперше побачили, як самки восьминогів збираються разом, щоб висиджувати яйця. Але тоді вчені не бачили ембріонів, що розвиваються, що змусило їх припустити, що середовище може не підтримувати зростання восьминогів, повідомляє Інститут океану ім. Шмідта.

"Глибоководні простори біля берегів Коста-Ріки знаходяться на межі людської уяви, а дивовижні кадри, зібрані ROV SuBastian, демонструють рибу-триногу, дитинчат восьминогів та коралові сади. Ми з нетерпінням чекаємо можливості і надалі допомагати світові спостерігати та вивчати чудеса нашого неймовірного океану", - сказав Вірмані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша у світі ферма з вирощування восьминогів стривожила вчених

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У рф під час запливу потонув прокурор чувашії

     • 809868 переглядiв

    В Україні загинули два грузинських добровольці

     • 656845 переглядiв

    Напад на посольство Швеції у Багдаді: в ЄС відреагували

     • 693875 переглядiв