ukenru
bilshist-zareyestrovanikh-vipadkiv-shtamu-omicron-v-ssha-viyavili-u-povnistyu-vaktsinovanikh-osib

Більшість зареєстрованих випадків штаму Omicron в США виявили у повністю вакцинованих осіб

 • 20502 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Більшість із 43 випадків COVID-19, викликаних варіантом Omicron, виявлених у Сполучених Штатах, виявили у людей, які були повністю вакциновані, а третина з них отримала бустерну (третю) дозу вакцини. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Центри контролю та профілактики захворювань США (CDC) повідомили, що з 43 випадків, пов’язаних із варіантом Omicron, 34 людини були повністю вакциновані. 14 із них також отримали бустерне щеплення.

Хоча ці цифри дуже невеликі, вони додають занепокоєння, що поточні вакцини проти COVID-19 можуть надавати менший захист від нового варіанта, який дуже швидко передається.

Варіант коронавірусу Omicron був виявлений під час тестування приблизно в 22 штатах США після того, як його вперше виявили в Південній Африці та Гонконзі наприкінці листопада.

У більшості випадків спостерігаються лише легкі симптоми, такі як кашель, закладеність носу і втома. Інші симптоми, про які повідомлялося рідше, включали нудоту або блювання, задишку або утруднене дихання, діарею та втрату смаку чи нюху.

Доповнення

Перший відомий випадок Omicron в США був виявлений 1 грудня у повністю вакцинованої особи, яка поїхала до Південної Африки.

Варіант Delta все ще становить понад 99% усіх випадків у США. Але звіти з Південної Африки показують, що варіант Omicron дуже швидко поширюється.

Лабораторні дослідження, опубліковані цього тижня, показують, що варіант Omicron знижує захисну силу двох доз вакцини Pfizer/BioNTech, хоча третя доза може відновити цей захист.

США дозволили вакцинацію проти COVID-19 для всіх американці від 16 років і старше.

Українські Національні Новини

Новини Світу