ukenru
bilshist-ukrayintsiv-pomitili-pogirshennya-stanovischa-krayini-za-rik

Більшість українців помітили погіршення становища країни за рік

 • 14411 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Згідно з результатами соціологічного опитування, близько 65% українців помітили погіршення становища країни в цілому за останній рік. Про це повідомила прес-служба Українського інституту соціальних досліджень ім. О.Яременка та Центру "Соціальний моніторинг", передає УНН.

Згідно з результатами опитування, 34,4% українців вважають, що становище країни значно погіршилося, ще 30,2% зазначили, що воно "дещо погіршилося". Крім того, 22,6% українців вважають, що цей показник за рік не змінився, 4,3% помітили деяке поліпшення, а 1,1% - навіть значне поліпшення. Ще 7,4% зазначили, що їм важко відповісти.

Слід зазначити, що найбільше погіршення становища країни помітили на Донбасі (83,1%), також багато про погіршення говорили на півдні (79,7%) й у Києві (75,9%), тоді як поліпшення частіше помічали на заході України (9,7%).

Наведені дані були отримані під час всеукраїнського опитування громадської думки з 6 по 13 грудня 2018 року Українським інститутом соціальних досліджень ім. Олександра Яременка та Центром "Соціальний моніторинг" методом особистого інтерв’ю. Опитані були 2031 респондентів віком від 18 років. Похибка становить 2,1%.

Нагадаємо, за даними Центру Разумкова, економічна спроможність населення у березні покращилася, порівняно із попереднім місяцем.

Українські Національні Новини

Економіка