ukenru
bilshist-ukrayintsiv-dumaye-pro-maybutnye-krayini-z-nadiyeyu-doslidzhennya

Більшість українців думає про майбутнє країни з надією - дослідження

 • 10241 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Основними почуттям людей, коли вони думають про майбутнє України, є надія - 52%, тривога - 33% та оптимізм - 28%. Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, передає УНН.

"Основними почуттями людей, коли вони думають про майбутнє України, є надія (52%), тривога (33%) та оптимізм (28%). Ці почуття переважають в усіх регіонах України, в тому числі й на Сході (35% – надія, 29% – тривога)", - йдеться в повідомленні.

Також, абсолютна більшість населення України вважає себе насамперед громадянами України (67,5%), регіональна ідентифікація переважає у 18%, причому загальнонаціональна ідентифікація переважає в усіх регіонах України.

"У Центральному регіоні загальнонаціональна ідентифікація – 76%, регіональна – 15%, у Західному – відповідно, 72% і 17%, Південному – 63% і 26%, Східному – 52% і 20%. У Східному регіоні ще вираженою є ідентифікація зі своїм етносом (7%) та відчуття себе громадянином колишнього Радянського Союзу (5%)", - йдеться в повідомленні.

Загальнонаціональне дослідження проведено фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 25 грудня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, в Україні зріс Індекс соціального самопочуття.

Українські Національні Новини

Політика