bilshe-roku-derzhpidpriyemstvo-ocholyuvav-chinovnik-z-vseukrayinskogo-rozshuku

Більше року держпідприємство очолював чиновник з всеукраїнського розшуку

 • 14618 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Державною компанією "Національний проект "Енергія природи" більше року керував Анатолій Іванов, який перебував у всеукраїнському розшуку. Про це УНН повідомили у Нацполіціі.

Анатолій Іванов, який очолив вказане держпідприємство з липня 2017 року по листопад 2018 року, знаходився у цей час і знаходиться до цих пір у всеукраїнському розшуку з 2014 року, уточнили у поліції.

"Повідомляємо, що станом на 26 липня 2020 року за автоматизованого обліку Нацполіції громадянин Іванов А.Ю.., 1977 р.н. знаходиться у державному розшуку за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України. Орган, який здійснює розшук - Центрально-міський РВ Горлівського МУ ГУМВС у Донецькій області", - повідомили у поліції.

З причини того, що територіальна підсудність розгляду справи була визначена за Центральним міським судом Горлівки Донецької області, який на даний момент знаходиться на непідконтрольною території, матеріали справи були передані в Слов'янський міськрайонний суд Донецької області, розповіли правоохоронці. Вони також додали, що це не єдина "кримінальна відповідальність", яка значилася за Івановим. Крім 175 статті КК, він притягувався за статтею 191 КК - привласнення і розтрата майна. Обвинувальний акт проти Іванова був складений і направлений до Шевченківського районного суду столиці у 2015 році.

Однак у той час, як Іванов значився у всеукраїнському розшуку, він брав участь у публічних заходах і від імені держави укладав меморандуми про співпрацю.

Так, у липні 2017 року Іванов підписав меморандум з главою ДП "Держзовнішінформ" Богданом Дубасом про співпрацю у сфері поновлюваних джерел енергії України. Чим закінчилося така співпраця, дізнатися поки не вдалося - ДП "Держзовнішінформ" не момент виходу публікації не відповіло на запит, маючи у розпорядженні два місяці.

Також відомо, що розшукуваний поліцією Іванов у цей час від імені держави уклав меморандум з Національною академією аграрних наук України та Інститутом біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН. 

При цьому залишається незрозумілим, як Іванов, будучи у всеукраїнському розшуку, зміг пройти спецперевірку на державну посаду. Орган управління ДП "Енергія природи" - Міністерство економічного розвитку, очолюване на той час Степаном Кубівим, також на запит не відповідає вже кілька місяців.

На даний момент УНН відомо, що Анатолій Іванов проживає у Києві, користується авто Mercedes Benz GLC. Що примітно, Іванова неодноразово залучали за адміністративні порушення, у тому числі порушення ПДР, але затриманим він жодного разу не був. У 2013 році він навіть сам звернувся у поліцію через те, що у його авто Lexus LX 570 розбили скло і вкрали ноутбук. А у 2015 році він заявив у поліцію про викрадення цього авто.

Також відомо, що всеукраїнський розшук не завадив чиновнику неодноразово перетинати кордон України, як на авто, так і літаком. За цей час він подорожував у Єгипет, а також до Амстердама, Відня, Афін, Риги, Женеви, Тель-Авіва і до інших міст світу.

Про те, як це можливо, УНН попросив пояснити Службу безпеки України, яка проводить спецперевірку кандидатів на посади держчиновників.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 105390 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 101647 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 98554 переглядiв

    Новини по темі

    Пожежам на Луганщині дали статус надзвичайних ситуацій

     • 10552 переглядiв