ukenru
bilshe-polovini-yevropeytsiv-koristuyutsya-internet-bankingom

Більше половини європейців користуються інтернет-банкінгом

 • 14863 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Більш ніж половина європейців користуються інтернет-банкінгом. Відповідні дані наводить Євростат, передає УНН.

Зокрема, серед дорослого населення ЄС, частка тих, хто використовує інтернет-банкінг, сягає 51%. При цьому зазначається, кількість користувачів постійно зростає. Порівняно із 2007 роком частка подвоїлася (тоді інтернет-банкінгом користувалось 25% дорослого населення ЄС).

Онлайн-банкінг особливо популярний серед європейців у віці від 25 до 34 років – 68% з них користуються ним. На збільшення кількості користувачів сервісів впливає рівень освіти. Лише 24% людей з низьким рівнем освіти користуються електронним банкінгом, тоді як серед людей з вищої освітою користувачами є 77%.

Географічний розподіл користувачів інтернет-банкінгу (віком від 16 до 74 років) виглядає так:

  • Данія (90%);
  • Нідерланди (89%);
  • Фінляндія (87%);
  • Швеція (86%).

Найменше таких користувачів у Болгарії (5%) та Румунії (7%). А у Греції та на Кіпрі менше третини людей віком від 16 до 74 років користуються інтернет-банкінгом - 25% та 28% відповідно.

Нагадаємо, кіберполіція повідомила про нову схему шахрайства з банківськими картками українців, в основному з території ОРДЛО.

Українські Національні Новини

Економіка