ukenru
bilshe-polovini-ukrai-ntsiv-ne-doviryayut-nabu-opituvannya

Більше половини українців не довіряють НАБУ – опитування

 • 16197 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Українці не довіряють антикорупційним органам. Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією "Нью Імідж Маркетинг Груп" на замовлення Українського інституту майбутнього, передає УНН

Деталі 

Так, антикорупційним органам – НАБУ та САП – "зовсім не довіряють" 59% опитаних. Ще 16% українців вказали, що "скоріше довіряють" НАБУ та САП,

При цьому, про "повну довіру" до НАБУ та САП заявило 3% опитаних.

Примітно, що півроку тому НАБУ та САП мали схожий баланс недовіри серед українців. У лютому соціологи встановили, що вказаним антикорупційним органам довіряють лише 3%, а зовсім не довіряють – 61%.

Опитування проводилося у період з 18 по 28 червня цього року.

Методологія опитування - face-to-face, по структурованій інтерактивній анкеті на планшеті з використанням власного програмного забезпечення для проведення опитувань "LEMUR".

Загалом було опитано 30 842 531 жителів України (крім тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, АР Крим) віком від 18 років і старше. Обсяг вибіркової сукупності становив 2400 респондентів.
Статистична похибка з ймовірністю 0.95 не перевищує 2,05%.

По темі

Британські оглядачі прогнозують зниження ефективності НАБУ, адже їх робота час від часу політизується. 

Про те, що НАБУ вже "пробуксовує" в ефективності, свідчить масштаб корупції в "Укрзалізниці". Боротьбу з корупцією на підприємстві детективи бюро запустили в далекому 2017 році. Тоді директор бюро Артем Ситник заявив, що розслідуванням зловживань в "Укрзалізниці" зайнятий цілий відділ детективів. Однак на ділі це виявилося не так. Спеціальний відділ НАБУ завантажили іншими справами, в тому числі політичними, тому прямими обов'язками детективи не займалися, що в підсумку призвело до плачевного стану і розкрадання "Укрзалізниці".

Неефективність НАБУ в частині боротьби з корупцією підтвердила також парламентська Тимчасова слідча комісія з "Укрзалізниці". Вона почала свою роботу в січні і днями затвердила звіт за результатами піврічної роботи. 

Масштабна корупція, з якою не справляється НАБУ, некомпетентні менеджери і повсюдна недбалість - основні причини занепаду "Укрзалізниці", за оцінкою ТСК. Комісія закликає в терміновому порядку звільнити всіх членів Наглядової ради та керівництво компанії, і на їх місце взяти компетентних людей. Разом з тим НАБУ має організувати роботу детективів і виправдати існування свого спецвідділу з розслідування корупції в "УЗ".

Українські Національні Новини

Політика