bilshe-poizdiv-ta-mists-ukraina-ta-polshcha-domovylysia-rozvyvaty-zaliznychne-spoluchennia

Більше поїздів та місць: Україна та Польща домовилися розвивати залізничне сполучення

 • 19876 переглядiв

Укрзалізниця та Польські залізниці обговорили покращення якості рухомого складу та розширення пропозиції місць на маршруті Львів-Варшава. Створено робочі групи для вирішення проблемних питань та посилення стратегічного партнерства.

Укрзалізниця та Польські залізниці (PKP) обговорили покращення якості поїздів, що сполучають дві країни, розширення пропозиції місць на маршруті Львів-Варшава, запуск додаткового поїзда Київ-Варшава. Створено робочі групи для вирішення проблемних питань, повідомили у компанії у п'ятницю, пише УНН.

Деталі

"Укрзалізниця та Польські Державні залізниці (PKP) домовилися розвивати залізничне сполучення між країнами", - повідомили в УЗ.

Як зазначається, сторони обговорили покращення якості рухомого складу та розширення пропозиції місць на маршруті Львів-Варшава через Раву-Руську, можливість забезпечення зручних стикувань, зокрема з поїздами до Берліна, Відня та Праги. Також Укрзалізниця запропонувала польським колегам повернутися до питання запуску додаткового поїзда за маршрутом Київ-Варшава.

Наразі важливо зробити акцент на стратегічних проєктах і вирішенні найбільш критичних питань. Разом з польськими колегами детально обговорили всі аспекти спільної роботи та наочно вивчили проблемні питання в роботі пунктів переходу та прикордонних станцій. До кінця року очікуємо вже конкретні рішення

– зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Залізничники двох країн, як вказано, домовились координувати підготовку залізничних інфраструктурних проєктів на території своїх країн та прикордонних переходах у рамках розвитку європейських транспортних коридорів TEN-T, що були поширені в липні 2024 року на територію України та Молдови.

Також вказано, що буде опрацьовано можливість підготовки проєктів розвитку залізничної інфраструктури для подання спільних заявок у рамках наступних конкурсів проєктів європейської програми CEF.

Під час зустрічі також були створені робочі групи (пасажирська, вантажна та інфраструктурна), основною метою яких буде виявлення вузьких місць, ухвалення спільних рішень для їх усунення, а також подальше посилення стратегічного партнерства.

Для перемовин з польської сторони Україну відвідали президент правління Polskie Koleje Państwowe S.A. та PKP Group Алан Бероуд, президент правління PKP Polskie Linie Kolejowe S.A Пьотр Виборський, представники PKP Intercity, PKP CARGO та PKP LHS. Це був перший візит такого рівня польських колег від початку широкомасштабного вторгнення.

Олень, відро полуниці та смичок для скрипки: в Укрзалізниці розповіли про найцікавіші речі, які забували пасажири13.07.24, 15:14

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні послабили графіки відключень світла по областях

     • 15542 переглядiв

    Вбивство Фаріон: в МВС заявили, що зброю ще не знайшли

     • 11975 переглядiв