ukenru
bilshe-80-osib-zatrimali-pid-chas-pyatnichnikh-reydiv-u-turechchini

Більше 80 осіб затримали під час п'ятничних рейдів у Туреччині

 • 6270 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Сьогодні вранці у Туреччині, зокрема, в Анталії, Стамбулі та Анкарі, під час поліцейських рейдів було затримано 87 цивільних у підозрі про причетність до спроби перевороту в Туреччині, передає УНН з посиланням на Тurkish Мinute.

Зазначається, що щонайменше 87 цивільних, у тому числі вчених та співробітників Стамбульського університету, були затримані сьогодні вранці.

За даними турецьких ЗМІ, прокуратура видала ордери на затримання в цілому 87 особам з 12 провінцій. Турецька поліція сьогодні почала одночасні рейди по місцях їх проживання в Стамбулі, Анкарі та Анталії та по інших турецьких провінціях.

Затримані звинувачуються у таємних зв'язках з рухом Ф.Гюлена, якого турецький уряд звинувачує в невдалій спробі перевороту 1 липня.

В цілому майже 20 тисяч академіків було позбавлено права викладати в університетах.

Нагадаємо, у ніч на 16 липня в Туреччині була здійснена спроба військового перевороту, проте влада країни зуміли придушити путч. В результаті зіткнень загинули 246 осіб, не рахуючи путчистів, 2 тис. 185 осіб отримали поранення.

Як повідомляв УНН, прокуратура Стамбула 18 листопада видала ордери на арешт 103 університетських працівників та затримала 73 з технічного університету Йилдиз у Стамбулі за ймовірні зв'язки з ісламським проповідником Фетхуллахом Гюленом, якого Анкара вважає організатором спробу перевороту в Туреччині 15 липня.

Українські Національні Новини

Новини Світу