ukenru
bilshe-240-vipadkiv-zakhvoryuvannya-na-kir-zafiksuvali-na-zakarpatti-u-sichni

Більше 240 випадків захворювання на кір зафіксували на Закарпатті у січні

 • 14519 переглядiв

УЖГОРОД-КИЇВ. 17 січня. УНН. Протягом половини січня 2018 року на Закарпатті вже зафіксовано 242 випадки захворювання на кір. Про це УНН повідомили у Закарпатському обласному центрі здоров'я.

"Епідемічна ситуація з кору в Закарпатській області залишається напруженою - на адміністративних територіях спостерігається інтенсивне поширення кору серед не щеплених осіб. З початку 2018 року в області за екстреними повідомленнями вже зареєстровано 242 захворювання кором переважно у не щеплених осіб (70% всіх захворілих). Щоденно надходить інформація про нові випадки. Найбільше хворіють кором в Ужгородському, Тячівському, Виноградівському районах та м. Ужгород", - йдеться у повідомленні Обласного центру здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна людина померла від кору в Одесі

Протягом грудня 2017 року закарпатськими лікарями було зареєстровано 221 хворого на кір. Загалом же активний ріст кількості хворих почався з вересня минулого року. Якщо до цього виявляли по 5-6 випадків на місяць, то у вересні, коли діти пішли до школи та садочків і почали інтенсивно контактувати, ця цифра виросла до 95 випадків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2017 році кількість хворих на кір збільшилась у майже 47 разів

Як раніше повідомляв УНН, дефіцит вакцини від кору на Закарпатті сягнув 71%.

Українські Національні Новини

Суспільство