ukenru
biloruski-opozitsioneri-vzhe-pospilkuvalisya-z-sbu-rozvidkoyu-i-prikordonnikami

Білоруські опозиціонери вже поспілкувалися з СБУ, розвідкою і прикордонниками

 • 14757 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Прессекретар Координаційної ради Білорусі Антон Роднєнков і виконавчий секретар Координаційної ради Білорусі Іван Кравцов, які раніше прибули до України, вже поспілкувалися з представниками СБУ, українськими прикордонниками та прикордонною розвідкою країни. Про це вони розповіли на прес-конференції в Києві, передає УНН.

"Я побачив, що з лісу несподівано поперек дороги починає виїжджати мікроавтобус синій. Ми зрозуміли, що ситуація складається досить неприязно. Я натиснув на газ, і ми елегантно, по узбіччю, швидко поїхали ... За нами почалася погоня. Ми це бачили, і максимально швидко наближалися до шлагбауму (на українській ділянці кордону - ред.). Там нас зустріли дуже люб'язні і розуміючі співробітники Державної прикордонної служби України, за це їм велике спасибі", - розповів Кравцов.

Варто відзначити, що описана ним погоня відбувалася на нейтральній території, після перетину білоруської ділянки кордону.

"Когла ми приїхали на українську сторону, ми, відповідно, дали коментарі і представникам СБУ, і представникам прикордонної розвідки, і представники прикордонних військ. Розповіли то, що ми і зараз говоримо", - додав Роднєнков, спростувавши слова Олександра Лукашенка про власне затримання.

Відзначимо, що Лукашенко вважає "правильним" затримання Колеснікової і "просить в України" повернути її соратників. Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив в інтерв'ю російським телеканалам, що в курсі ситуації зі спробою перетину кордону республіки членом Координаційної ради білоруської опозиції Марії Колеснікової.

Українські Національні Новини

Політика