ukenru
bilorus-gotuyetsya-priynyati-20-tisyach-mobilizovanikh-rosiyan-gur

білорусь готується прийняти 20 тисяч мобілізованих росіян – ГУР

 • 112120 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. У білорусі готують місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих росіян. Про це в Telegram повідомило Головне управління розвідки Міноборони України, інформує УНН.

Цитата

"У білорусі готують місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих із рф. Вони мають поповнити дислоковані в білорусі підрозділи зс рф. В результаті поповнення співвідношення "досвідчених" та "молодих" військових має скласти 1 до 5", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначило ГУР, для розміщення планують використати наявні військові фонди, а також цивільні приміщення і будівлі. Під ці потреби передають склади, ангари, а також інші приміщення покинутих сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств. Відповідні вказівки дали зс рб та місцевим радам.

За даними розвідки, після збільшення штату підрозділи використовуватимуть російську військову техніку зі складів на території білорусі. Планують здійснити посилення завдяки техніки та озброєння, знятих зі зберігання на території рф. Брак техніки для перевезення особового складу окупаційних військ хочуть поповнити завдяки мобілізації цивільних вантажних та легкових автомобілів.

Також влада білорусі дала вказівку правоохоронним органам сприяти представникам зс рф у мобілізації російських громадян, які нещодавно заїхали на територію країни, повідомило ГУР.

Нагадаємо

28 вересня у білорусі почали перевіряти бойову та мобілізаційну готовність розташованої під Мінськом військової частини.

Українські Національні Новини

Війна