ukenru
bill-klinton-zaklikav-myanmu-negayno-zvilniti-zhurnalistiv-reyter

Білл Клінтон закликав М'янму негайно звільнити журналістів Reuters

 • 14690 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Екс-президент США Білл Клінтон закликав владу М'янми до негайного звільнення журналістів агентства Reuters, які були затримані 12 грудня в Янгоні, передає УНН з посиланням на повідомлення у мікроблозі колишнього президента в Twitter.

“Вільна преса дуже важлива для вільного суспільства — затримання журналістів у будь-якому місці неприйнятно. Журналісти Reuters, утримувані в М’янмі, мають бути відпущені негайно”, — йдеться у повідомленні.

Журналісти були затримані 12 грудня в найбільшому місті М’янми Янгоні, причина не уточнювалася.

Як повідомило місцеве видання Frontier Myanmar, поліція зупинила журналістів агенства пізно ввечері в одному з віддалених районів міста і обшукала їх. Під час огляду у чоловіків виявили два військових звіти і карту поселення в штаті Ракхайн, який зараз охоплений конфліктом. У зв’язку з цим вони підозрюються в незаконному зберіганні військових документів. Максимальне покарання за цією статтею сягає 14 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція Мальти арештувала вісьмох осіб через вбивство журналістки

Співробітник агентства Ко Ва Лон (Ko Wa Lone) раніше працював у газеті Myanmar Times. Він приєднався до штату Reuters у липні 2016 року. Його колега До Кья Со Оо (Ko Kyaw Soe Oo), за інформацією Frontier Myanmar, допомагав агентству при висвітленні подій в штаті Ракхайн, чим займався і Ко Ва Лон.

Як раніше повідомляло УНН, державний радник і фактичний лідер М'янми, нобелівський лауреат Аун Сан Су Чжі засудила насильство, що застосовується "усіма сторонами конфлікту" в штаті Ракхайн, і оголосила про готовність М'янми дозволити біженцям-рохінджа, що сховалися в Бангладеш, повернутися в свої будинки після "верифікації" їх права на проживання в М'янмі.

Українські Національні Новини

Новини Світу