ukenru
biliy-dim-zaprosit-u-kongresu-33-mlrd-na-pidtrimku-ukrayini-reuters

Білий дім запросить у Конгресу 33 млрд на підтримку України - Reuters

 • 88000 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Адміністрація Байдена надсилає до Конгресу запит на додаткове фінансування у розмірі 33 мільярдів доларів, спрямоване на підтримку України на новому етапі протягом наступних кількох місяців, доки росія продовжує свою жорстоку та безжальну війну. Він включає фінансування безпеки, економічної та гуманітарної допомоги. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

Президент США Джо Байден має намір докладніше викласти запит, коли виступить із коментарями про підтримку США України о 10:45 за східним часом (17:45 за Києвом).

Запит на 33 мільярди доларів включає 20,4 мільярда доларів на військову допомогу та допомогу у забезпеченні безпеки. Ці 20 мільярдів доларів включають 5 мільярдів доларів у вигляді додаткових повноважень на виділення коштів, 6 мільярдів доларів на Ініціативу сприяння безпеці України та 4 мільярди доларів на Програму іноземного військового фінансування Державного департаменту, повідомив журналістам високопосадовець адміністрації.

Окрім того, за ініціативою Байдена будуть розроблені нові правові інструменти для посилення санкцій та виведення активів у російських олігархів.

За його пропозицією, законодавці наділять його адміністрацію новими можливостями, дозволивши офіційним особам США конфіскувати більше активів олігархів, передати гроші від цих конфіскацій Україні та запровадити кримінальну відповідальність за ухилення від санкцій.

Ці кроки включають дозвіл Міністерству юстиції використовувати закон США про рекет, який колись застосовувався проти мафії.

Байден також хоче дати прокурорам більше часу для створення таких справ, збільшивши термін давності у справах відмивання грошей до 10 років замість п'яти.

Ці заходи є частиною зусиль США щодо ізоляції та покарання росії за її вторгнення в Україну 24 лютого, а також щодо надання допомоги Києву у відновленні після війни, яка перетворила міста на руїни та змусила понад 5 мільйонів людей бігти за кордон.
Новий запит є повною сумою, яка, як очікують офіційні особи США, буде потрібна до вересня, кінця фінансового року.

Додамо

Військова допомога США Україні перевищила 3 ​​мільярди доларів з того часу, як росія розпочала так звану "спеціальну військову операцію з демілітаризації та усунення фашистів" в Україні.

Адміністрація Байдена заявила, що Сполучені Штати та їхні європейські союзники заморозили активи на 30 мільярдів доларів, які мають багаті люди, пов'язані з президентом путіним, включаючи яхти, вертольоти, нерухомість та предмети мистецтва.

Українські Національні Новини

Новини Світу