biliy-dim-tiktok-ne-yedina-programa-scho-pidtrimuyetsya-kitayem-pro-yaku-mi-nepokoyimos

Білий дім: TikTok - не єдина програма, що підтримується Китаєм, про яку ми непокоїмось

 • 1066542 переглядiв

Деталі

Проблеми національної безпеки "не обмежуються тільки TikTok", сказала вона в інтерв'ю в четвер.

"Нас турбують компанії, що підтримуються Китаєм, на десятках мільйонів американських телефонів, у тому числі військові, а також проблеми з конфіденційністю, проблеми з даними, проблеми з дезінформацією, — це стосується не тільки TikTok".

Минулого року її відомство запровадило широкий контроль над експортом технологій виробництва мікросхем до Китаю та лідирує у тому, щоб вкласти близько 52 мільярдів доларів у напівпровідникову промисловість США, яку вона називає ключовим ресурсом національної безпеки.

"В історії Америки були часи інтенсивної глобальної конкуренції з іншою наддержавою, яка не поділяє наші цінності", - сказала вона в інтерв'ю Bloomberg. "Це саме той випадок".

Раймондо також сказала, що адміністрація Байдена ретельно вивчає вихідні інвестиції у певні галузі промисловості Китаю, але попередила, що робота буде повільною, враховуючи ризик ширших непередбачених наслідків, зокрема впливу на пенсійні фонди.

В інтерв'ю Раймондо зазначила: "Ми хочемо комерції, ми хочемо торгівлі, хочемо глобальних інвестицій. Все, що надто широко, шкодить американським робітникам та економіці".

Однак американські офіційні особи "не хочуть, щоб найкращі американські уми венчурного капіталу, ноу-хау та гроші просували напівпровідникові технології чи технології штучного інтелекту, які Китай збирається використовувати у своїх збройних силах".

У Конгресі є кілька пропозицій, спрямованих на обмеження TikTok у США, зокрема законопроект голови Палати представників із закордонних справ Майкла Маккола, який дозволяє Байдену заборонити додаток. Діяльність компанії у США також перебуває під пильною увагою Комітету з іноземних інвестицій.

Доповнення

TikTok, що належить пекінській ByteDance Ltd., дуже популярний у США, особливо серед підлітків. Але офіційні особи кажуть, що існує потенційна загроза безпеці, якщо програма використовується для збору даних або інструменту пропаганди.

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Середня зарплата за 2022 рік зросла на майже 6%

     • 1196928 переглядiв