ukenru
biliy-dim-rozpoviv-skilki-diyatimut-sanktsiyi-ssha-proti-rf

Білий дім розповів, скільки діятимуть санкції США проти РФ

 • 18329 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. У Білому домі ствердно відповіли на запитання, чи хотів би президент США Дональд Трамп побачити вихід РФ зі сходу України і чи вважає він Москву агресором у цьому конфлікті. Речник Білого дому Шон Спайсер під час брифінгу напередодні зазначив, що це було однією з причин введення санкцій проти Росії, передає УНН.

"Я думаю, ми дали зрозуміти, що, так, я маю на увазі, очевидно, що це є однією з причин існування санкцій, тому що поки вони не вийдуть зі сходу України, дія санкцій проти Росії буде продовжуватися", - відповів Ш.Спайсер у відповідь на запитання, чи хотів би президент США побачити, як Росія йде зі сходу України і чи бачить він Москву агресором у цьому конфлікті.

"І ми віримо, що це Україна - частина України, і тому, до тих пір, ці санкції залишаться. Очевидно, що це стало однією з тем обговорення з президентом (Д.Трампом - ред.), і ми будемо продовжувати виступати за це", - додав він.

Щодо того, чи підтримує Д.Трамп нові санкції проти РФ, які зараз перебувають на розгляді в палаті представників США, Ш.Спайсер зазначив: "Я думаю, що ми почекаємо і подивимося, що станеться в палаті представників, перш ніж ми зважимо на цей пакет (санкцій - ред.)".

"Це не просто пакет, я думаю, що в деяких частинах цього пакета є те, над чим нам треба працювати з палатою представників та сенатом, якщо він повернеться... Але, як зазвичай, ми не робитимемо заяв про позицію адміністрації, поки він не пройде у палаті представників", - додав він.

Нагадаємо, сенат США затвердив розширення санкцій проти РФ.

Також нагадаємо, американські ЗМІ повідомили, що Білий дім планує попрацювати над пом'якшенням нових санкцій США щодо РФ.

Українські Національні Новини

Політика