ukenru
biliy-dim-prizupiniv-paket-viyskovoyi-dopomogi-ukrayini-vartistyu-do-100-mln-dolariv-zmi

Білий дім призупинив пакет військової допомоги Україні вартістю до 100 млн доларів - ЗМІ

 • 28318 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Адміністрація президента США Джо Байдена тимчасово призупинила пакет військової допомоги Україні вартістю до 100 млн дол. Про це УНН повідомляє з посиланням на Politico.

Цитата

"Білий дім Байдена тимчасово призупинив пакет військової допомоги Україні, який буде включати в себе смертоносну зброю, план, спочатку розроблений у відповідь на агресивні пересування російських військ уздовж кордону з Україною цієї весни. За словами чотирьох осіб, знайомих з внутрішніми обговореннями, пакет допомоги вартував би до 100 мільйонів доларів", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що Рада національної безпеки доручила чиновникам скласти пакет, оскільки Вашингтон все більше турбувало масове нарощування російської військової могутності поблизу кордону з Україною і на Кримському півострові. Посадові особи Державного департаменту і Пентагону працювали над підготовкою пропозиції.

"Але представники Ради національної безпеки в кінцевому підсумку відклали цю пропозицію після того, як Росія оголосила про скорочення військ, дислокованих поруч з Україною, і напередодні зустрічі президента Джо Байдена з президентом Росії Володимиром Путіним на вищому рівні", - наголошується в повідомленні.

Одне з джерел повідомило, що пакет може бути швидко відправлений в Україну в будь-який час - він просто заморожений.
Так, за словами двох людей, знайомих з обговореннями, ключові позиції, що розглядаються в пакеті, включають системи протиповітряної оборони малої дальності, стрілецьку зброю та інші протитанкові озброєння.

Нагадаємо, що після вторгнення Росії в Україну в 2014 році і анексії Криму Сполучені Штати надали Києву військову допомогу на суму близько 2,5 мільярдів доларів, включаючи неозброєні дрони, радіостанції та протитанкові ракети Javelin.

Доповнення

Заступник держсекретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд назвала конструктивним тон дискусій президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна в Женеві.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що під час переговорів президентів США Джо Байдена і Росії Володимира Путіна ніяких угод щодо України не укладалася, і в цьому плані Америка стримала обіцянку.

Контекст

16 червня в Женеві відбулася перша за десять років зустріч Володимира Путіна, президента РФ, і Джозефа Байдена, президента Сполучених Штатів Америки.

Переговори Путіна і Байдена тривали близько чотирьох годин.

За підсумками переговорів лідери підписали єдиний документ - спільну заяву щодо стратегічної стабільності.

Українські Національні Новини

Політика