ukenru
biliy-dim-peregovori-baydena-ta-zelenskogo-buli-zoseredzheni-na-nastupnikh-misyatsyakh-viyni

Білий дім: переговори Байдена та Зеленського були зосереджені на наступних місяцях війни

 • 440919 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. За словами радника Білого дому з національної безпеки Джейка Саллівана, президенти Байден та Зеленський були зосереджені на обговоренні майбутніх місяців бойових дій. Про це УНН інформує з посиланням на CNN.

Деталі

Салліван сказав, що Їхні переговори відбуваються у "критичний момент" війни, коли росія готується до весняного наступу, а Україна сподівається повернути території, захоплені за останні 12 місяців.

Коли Байден вилетів з Вашингтона до Європи, він був сповнений рішучості виробити стратегію, як отримати максимальну користь зі своєї розмови із Зеленським.

"Президент був дуже зосереджений на тому, щоб максимально використати свій час на землі, який, як він знав, буде обмежений", - сказав Салліван. "Тому він був повністю зосереджений на тому, як він збирається підійти до своєї розмови з президентом Зеленським і частково на тому, як вони удвох справді збираються дивитися протягом 2023 року і намагатися дійти спільного розуміння того, які цілі".

У своїх переговорах два лідери "витратили час на розмови про майбутні місяці з погляду поля бою і про те, які можливості потрібні Україні, щоб мати змогу досягти успіху на полі бою", - сказав Салліван.

"Говорили про потреби України в енергетиці, інфраструктурі, економічній підтримці, гуманітарних потребах. А також говорили про політичну сторону цього", - сказав він.

Байден був "схвильований" своєю несподіваною поїздкою в Україну в понеділок, яку Салліван описав як "наповнену справжнім передчуттям того, що це був важливий момент".

Салліван сказав, що Байден "хотів зробити це, що характерно, вникаючи в деталі, знаючи особливості і будучи впевненим, що він збирається максимально використати кожен момент".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський з Байденом проговорили питання далекобійної зброї

Українські Національні Новини

Політика