ukenru
biliy-dim-ne-pidtverdiv-peregovori-z-rf-u-zhenevi-v-sichni-2022-roku

Білий дім не підтвердив переговори з РФ у Женеві в січні 2022 року

 • 17948 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Білий дім не готовий підтвердити, що переговори з РФ щодо безпеки відбудуться у січні в Женеві, заявила журналістам прессекретар Білого дому Джен Псакі, інформує УНН.

Деталі

На брифінгу Псакі запитали, чи може вона підтвердити заяви російського президента Володимира Путіна, що переговори можуть відбутися на початку січня в Женеві.

"Ми говорили, що розраховуємо на переговори на початку січня, але ми не визначили остаточно їхні деталі", – сказала Псакі.

Деталі

Місце та терміни проведення переговорів з питань безпеки між США та Росією наразі не визначено, зазначила Псакі. При цьому вона підтвердила, що йдеться про початок січня.

Псакі додала, що російське керівництво готується до зустрічі в Женеві щодо гарантій безпеки, яка пройде лінією дипломатичних відомств.

"Ми також вважаємо, що це найкращий шлях просування вперед", - зазначила Псакі. За її словами, американська адміністрація працює над "проведенням дипломатичних переговорів".

Що було раніше

Президент РФ Володимир Путін на щорічній пресконференції у четвер заявив, що Росія в цілому поки що відзначає позитивну реакцію США на свої пропозиції щодо гарантій безпеки. Представники з обох боків призначено, додав він.

Як заявила у вівторок на брифінгу помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Карен Донфрід, Вашингтон вважає, що консультації з Росією з питань безпеки розпочнуться у січні, у тому числі у двосторонньому форматі, а також по лінії Ради Росія – НАТО та Організації з безпеки та співпраці в Європі.

Минулого тижня Росія оприлюднила проект потенційного договору з НАТО, який вимагає від військового альянсу вивести всі війська та інфраструктуру, встановлену з європейських країн, які приєдналися до альянсу після 1997 року. Це включає країни, які були частиною Радянського Союзу або Варшавського договору, чиї чиновники кажуть, що російські пропозиції підривають їхній суверенітет і безпеку.

Представники НАТО заявили, що генеральний секретар організації Єнс Столтенберг у вівторок дав сигнал, що військовий альянс закликає до засідання ради НАТО-Росія на початку наступного року, і що будь-які переговори з Москвою мають залучити всіх європейських членів альянсу та Україну.

Українські Національні Новини

Новини Світу