ukenru
bezviz-zberezheno-vereschuk-pro-pidsumki-radi-asotsiatsiyi-ukrayina-yes

Безвіз збережено: Верещук про підсумки Ради асоціації Україна-ЄС

 • 18668 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук підбила підсумки засідання Ради асоціації Україна-ЄС, передає УНН.

Цитата:

"Ми домовилися про двохсторонню співпрацю у питанні пришвидшення промислового безвізу, якого ми дуже прагнемо і я так розумію, досягнемо у 2021 році. Бодай би започаткуємо. Також ми домовилися відновити умови співпраці щодо безвізового режиму. Бо в умовах пандемії дія безвізового режиму була припинена. Однак абсолютно і беззаперечно безвіз залишається, тому всі опоненти, які маніпулювали безвізом – мовляв, заберуть, не повернуть, не мають шансів говорити це далі", - розповіла нардеп в ефірі парламентського телеканалу "Рада".

Деталі

Україна та ЄС обговорили також безпекову ситуацію на тимчасово окупованих територіях України.

"Ми маємо величезну підтримку у безпековому плані. ЄС недвозначно і чітко прописав все, що повинна зробити РФ, вказав на її відповідальність. А для нас це дуже важливо", - уточнила нардеп.

Доповнення

Вчора, 11 лютого, у Брюсселі відбулося засідання Ради асоціації Україна-ЄС за участю Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та віце-президента Європейської комісії - Високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля.

Що було раніше

9 лютого Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль разом з урядовою командою вирушили до Брюсселя.

У межах поїздки він провів зустрічі з головою Європейської Ради Шарлем Мішелем і Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Окрім того, напередодні очільник уряду зустрівся з виконавчим віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом, в межах зустрічі сторони розпочали консультації щодо подальшої лібералізації торгівлі між Україною та Європейським Союзом.

Українські Національні Новини

Політика