ukenru
bezsmertniy-dosyagnuto-domovlenosti-schodo-obminu-u-spivvidnoshenni-208-na-69

Безсмертний: досягнуто домовленості щодо обміну у співвідношенні 208 на 69

 • 12997 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. У Мінську на переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі сторонами було досягнуто домовленості щодо початку процедури обміну утримуваними особами у співвідношенні 208 на 69, водночас обмін може затягнутись через "правову чистку". Про це під час брифінгу повідомив представник України у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний, передає кореспондент УНН.

"Досягнуто домовленості щодо початку процедури обміну військовополоненими, незаконно утримуваними, засудженими особами у співвідношенні 208 на 69. Українська сторона вчора була готова почати цю процедуру і запропонувала відповідно число, де ми могли б зробити цей обмін. Це було підтримано представниками ОРДО і ОРЛО, але цьому заперечили представники Москви", - сказав Безсмертний.

З його слів, врешті було домовлено проводити процедуру "правової чистки".

"Тобто до цих 208 та 69 відносяться особи з різною категорією правової чистки - десь це буде декілька днів, десь - декілька тижнів, по комусь це буде декілька місяців. Але процедура запущена, досягнуто домовленості 69 на 208", - додав він.

Нагадаємо, Омбудсмен Денісова заявляла, що Україна готова до обміну утримуваними з РФ.

Українські Національні Новини

Політика