bezpilotnyky-hur-zavdaly-udaru-po-npz-v-krasnodarskomu-krai-dzherela

Безпілотники ГУР завдали удару по НПЗ в краснодарському краї – джерела

 • 20948 переглядiв

Вночі 22 липня дрони ГУР завдали удару по нафтопереробному заводу в туапсе, Краснодарський край. Внаслідок атаки на об'єкті виникла пожежа, пошкоджено інфраструктуру НПЗ.

В результаті операції Головного управління розвідки міністерства оборони  України в ніч на 22 липня атаковано нафтопереробний завод в місті туапсе краснодарського краю, внаслідок чого на об'єкті виникла пожежа. Про це УНН повідомили свої джерела.

Деталі

Як повідомляють джерела у воєнній розвідці, БПЛА у небі над туапсе було зафіксовано близько 3:30 за місцевим часом. За повідомленням місцевих пабліків, під час першої хвилі атаки вороже ППО намагалося збити відразу чотири дрони-камікадзе. Пізніше, близько 6:25 в районі НПЗ пролунало ще щонайменше два потужних вибухи, після чого на території обʼєкту розпочалася пожежа.

Загалом повідомляється принаймні про 8 БПЛА, які атакували НПЗ. Як зазначає пропагандистське ЗМІ "Russia Today", внаслідок влучання було пошкоджено інфраструктуру НПЗ.

Ступінь ураження обʼєктів військово-промислового комплексу держави-агресорки наразі уточнюються.

Раніше повідомлялось, що територію росії у ніч на 22 липня атакували дрони. За даними російських ЗМІ, в туапсе, що в краснодарському краї, виникла пожежа на нафтопереробному заводі. Також БПЛА вдарили по військовому аеродрому в морозовську ростовської області. Тим часом в міноборони рф запевняють про нібито збиття 75 дронів.

Довідково

Туапсинський нафтопереробний завод (Туапсинський НПЗ) - російське нафтопереробне підприємство в краснодарському краї, експлуатантом якого є ТОВ "РН-Туапсинський НПЗ". Завод становить єдиний виробничий комплекс з морським терміналом підприємства нафтопродуктозабезпечення ПАТ "Роснефть" - ТОВ "РН-Морський термінал Туапсе".

Близько 90% продукції підприємства йде на експорт. НПЗ входить до складу нафтової компанії "Роснефть", його потужність становить близько 12 млн. тонн на рік.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Дощі з грозами і до 34°: прогноз погоди на сьогодні

     • 12589 переглядiв