ukenru
bezpeku-v-den-viboriv-zabezpechuvatimut-135-4-tisyachi-pravookhorontsiv-avakov

Безпеку в день виборів забезпечуватимуть 135,4 тисячі правоохоронців - Аваков

 • 9539 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Безпеку громадян України на виборах президента 31 березня будуть забезпечувати 135,4 тисячі правоохоронців. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook, передає УНН.

"Безпеку Вашого голосування на виборах 31 березня забезпечуватимуть 135,4 тисяч співробітників МВС України", - написав Аваков.

За його словами, безпеку і правопорядок у виборчих комісіях (дільничних, окружних та ЦВК) будуть забезпечувати 78 тисяч поліцейських і рятувальників.

"Біля кожної виборчої дільниці буде постійно чергувати 2 співробітника поліції і один рятувальник", - повідомив міністр.

Він зазначив, що маршрути 3246 патрульних екіпажів з 11400 поліцейськими переорієнтовані так, щоб вони могли прибувати на виклик до виборчої дільниці максимально оперативно.

Крім того, глава МВС повідомив, що для забезпечення фіксації та кваліфікації злочинів у всіх населених пунктах чергуватимуть групи швидкого реагування патрульної поліції. Для проведення слідчих дій сформовано 1127 слідчо-оперативних груп, що включають 4500 поліцейських.

Також по всій країні чергуватимуть вибухотехнічні підрозділи Нацполіціі – 147 груп у складі 223 осіб і ДСНС – 71 група у складі 339 фахівців, включаючи кінологів і чотириногих помічників.

Міністр підкреслив, що 10600 рятувальників ДСНС забезпечать чергування понад 5 тисяч пожежних та аварійно-рятувальних груп. На пожежних постах чергуватимуть 28,8 тисячі співробітників.

"Безпеку в пунктах пропуску додатково забезпечуватимуть 169 груп Держприкордонслужби - 1700 осіб", - зазначив Аваков.
За його словами, оперативно вирішити проблеми з паспортами і реєстрацією в рамках закону допоможуть 1,9 тисячі співробітників Державної міграційної служби.

Крім того, у режим оперативного чергування переводяться КОРД, ТОР і Авіаційна служба безпеки МВС. У резерв додатково заступлять на чергування понад 8 тисяч нацгвардійців і 3600 поліцейських. Також додатково залучаються на посилене патрулювання прикордонних районів 1,3 тисячі прикордонників.

Нагадаємо, у день виборів ДБР працюватиме в особливому режимі

Українські Національні Новини

Політика