ukenru
berlin-zayaviv-pro-konkretni-ugodi-krayin-g7-schodo-postupovoyi-vidmovi-vid-vugillya

Берлін заявив про "конкретні угоди" країн G7 щодо поступової відмови від вугілля

 • 106458 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Міністр довкілля Німеччини Штеффі Лемке в ефірі ntv повідомила, що міністри клімату, довкілля та енергетики країн G7 домовилися про спільні заходи з поетапної відмови від вугілля на зустрічі у Берліні, пише УНН.

Цитата

"Є дуже конкретні декларації та угоди про розширення використання відновлюваних джерел енергії, а також, наприклад, про поступову відмову від вугілля", - сказала Лемке в ефірі ntv Frühstart.

Деталі

У підсумковому комюніке конференції, як вказано, буде "дуже сильний акцент на захист клімату, захист біологічної різноманітності у природі, а також зобов’язання проти забруднення пластиком". Окрім того вказано, що йдеться про майбутнє економіки замкнутого циклу з метою економії ресурсів.

За словами Лемке, міністри G7 також домовилися, що цього року має відбутися Всесвітня конференція з охорони природи, щоб більше зосередитись на захисті океану.

Лемке також виступила на захист будівництва СПГ-терміналів у Німеччині та вказала, що вони потрібні лише протягом обмеженого періоду часу. "Нам це потрібно на перехідний період, якщо ми хочемо, щоб наше житло залишалося у теплі", - вказала вона.

Вона підкреслила тимчасовий характер таких заходів, вказавши що термінали повинні підходити для "відновлюваного газу в майбутньому". "Це означає: жодних інвестицій у інфраструктуру для викопних видів палива, а дійсно для переходу", - сказала Лемке.

Раніше

Берлін відповів на побоювання підриву кліматичних цілей через пошук енергоносіїв не з рф.

Українські Національні Новини

Економіка