ukenru
berlin-privitav-podovzhennya-diyi-osoblivogo-statusu-donbasu

Берлін привітав подовження дії особливого статусу Донбасу

 • 8599 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. В уряді Німеччини привітали продовження Верховною Радою дії закону про особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Про це УНН повідомляє з посиланням на заяву МЗС Німеччини.

"Федеральний уряд вітає сьогоднішнє продовження українським парламентом закону про особливий статус для окремих частин Донецької та Луганської областей. Дія закону про спеціальний статус була продовжена до 31 грудня 2019 року. Це рішення є ще одним доказом того, що Україна твердо дотримується своїх зобов'язань за мінськими угодами", - йдеться у заяві німецького зовнішньополітичного відомства від 4 жовтня.

При цьому у МЗС Німеччини закликали сторони конфлікту на сході України "у повній мірі виконати всі вимоги, зазначені в зобов'язаннях за мінськими угодами", зокрема, щодо угоди про припинення вогню, щодо відведення важкого озброєння і військ.

У заяві також наголошується, що мінські угоди передбачають проведення місцевих виборів на Донбасі "у межах українського законодавства".

"Будь-яка інша форма "виборів", як було оголошено сепаратистами, суперечить букві і духу угод, і, отже, буде вважатися недійсною. Тому ми закликаємо всі сторони працювати над тим, щоб "вибори", заплановані на 11 листопада, не відбулися", - сказано у заяві.

Нагадаємо, 4 жовтня Верховна Рада ухвалила закон про продовження дії особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей до 31 грудня 2019 року, згодом того ж дня його підписав Президент.

Українські Національні Новини

Політика