berlin-pereyshov-chervonu-liniyu-postavivshi-zbroyu-ukrayini-rosiyskiy-posol

Берлін перейшов "червону лінію", поставивши зброю Україні - російський посол

 • 556152 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Посол росії в Берліні Сергій Нечаєв відновив свою критику Німеччини за підтримку України у війні. Про це УНН пише з посиланням на росЗМІ.

Цитата

"Постачання українському режиму летальної зброї, яка використовується не лише проти російських солдатів, а й проти мирного населення Донбасу, — це "червона лінія", яку уряд Німеччини... не мав переходити", — сказав Нечаєв в інтерв'ю росЗМІ в понеділок.

Деталі

В інтерв'ю він згадав про "моральну та історичну відповідальність Німеччини за злочини нацизму у Другій світовій війні".

За його словами, під час української війни уряд Німеччини зруйнував свої раніше добрі двосторонні відносини з росією та підірвав історичний процес примирення між народами.

Нечаєв заперечував, що Німеччина може зіграти посередницьку роль припинення війни, назвавши Берлін однією з "рушійних сил політики санкцій Заходу проти росії".

Додамо

росія вторглася до України 24 лютого. З того часу уряд Німеччини постачає Києву військову техніку та боєприпаси, а також зенітні танки, але утримується від постачання винищувачів або прямих постачань бойових танків.

Берлін також послався на свою минулу військову історію як на одну з причин, через яку він діяв із відносною обережністю, коли справа стосувалася поставок наступальної зброї та техніки.

Раніше канцлер ФРН Олаф Шольц повідомив, що Німеччина має намір поставити Україні три додаткові ЗРК IRIS-T, 10 броньованих евакуаційних машин, 20 ракетних установок, високоточні боєприпаси та системи захисту від безпілотників.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ворожий удар по Харкову: загинув чоловік, поранено шістьох людей

     • 105424 переглядiв

    З 15 вересня пропускний пункт "Ужгород" закриє піший перехід

     • 220762 переглядiв