ukenru
beregova-okhorona-liviyi-vryatuvala-v-priberezhnikh-vodakh-mayzhe-100-nelegalnikh-migrantiv

Берегова охорона Лівії врятувала в прибережних водах майже 100 нелегальних мігрантів

 • 10480 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Берегова охорона Лівії врятувала в неділю в Середземному морі майже 100 осіб, які намагалися на гумовому човні незаконно дістатися з Африки до Європи. Про це повідомила газета Al Youm Al Sabia, посилаючись на заяву офіційного представника підрозділів лівійської берегової охорони полковника Айюба Касема, передає УНН.

За його словами, "97 незаконних мігрантів, які вирушили з Лівії на гумовому плавзасобі у відкрите море, були врятовані в прибережних водах неподалік від району Джанзур". Серед опинилися в човні були також 29 громадян Єгипту і два тунісця. Серед врятованих лівійськими моряками є чотири жінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля берегів Лівії перекинувся човен з мігрантами, більше 90 людей імовірно загинули

Полковник Касем додав, що всі незаконні мігранти були доставлені на військову базу ВМС Лівії поблизу Тріполі, де їм надали необхідну медичну і психологічну допомогу. В даний час врятовані в морі поблизу Джанзур передані в розпорядження спеціальної служби по боротьбі з незаконною міграцією.

Нагадаємо, після закриття “балканського маршруту” в 2016 році шлях з Лівії Середземним морем став основним для мігрантів та біженців, які прагнуть дістатися берегів Європи. За даними Міжнародної організації з міграції, в 2017 році понад три тисячі людей потонули або зникли безвісти при спробі перетнути Середземне море, відпливаючи переважно з Лівії в напрямку Італії. У рамках європейської операції “Софія”, покликаної запобігати перетину Середземного моря нелегальними мігрантами, з 2015 року врятовано понад 42 тисячі осіб. За даними лівійської влади, на території країни зараз перебувають близько 700 тис. мігрантів.

Українські Національні Новини

Суспільство