berbok-yakscho-b-mi-ne-pidtrimuvali-ukrayinu-to-pobachili-b-buchu-ta-mariupol-po-vsiy-krayini

Бербок: "Якщо б ми не підтримували Україну, то побачили б Бучу та Маріуполь по всій країні"

 • 469788 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Якщо Німеччина та інші країни не підтримали Україну на початку повномасштабного вторгнення, то світ би "побачив Бучу та Маріуполь по всій країні". Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Люди завжди питають: якби ви не надали зброю на початку, можливо, не було б стільки боїв? Я думаю, ми повинні поставити питання з іншого боку - якби ми не вирішили 27 лютого в німецькому парламенті, та 24 лютого по всьому світу підтримувати Україну, вони не стали б 13 мільйонами біженців... Загальна кількість населення України становить 42 мільйони людей.

Якби ми не допомагали Україні з 27 лютого, то ми побачили б Бучу та Маріуполь по всій країні. Тому ті, хто запитує: який вплив санкцій, який вплив міжнародної підтримки? Результат полягає в тому, що, на жаль, ми не можемо повернути мир до України, оскільки росія все ще хоче знищити Україну, але нам вдалося врятувати мільйони людських життів", - сказала вона.

Деталі

Крім цього, міністр закликала країни-партнери "якомога швидше долучитися до танкової коаліції" та відправити танки в Україну. За її словами, наразі це є "абсолютним пріоритетом".

"Ми звертаємося терміново до інших партнерів, які мають таку ж модель, як передаємо ми, щоб вони зробили це разом із нами", - наголосила Бербок.

Вона розповіла, що наразі союзники згуртовані у питанні надання важкого озброєння Україні та не погодилася із коментарем, що партнерам по "танковій коаліції" бракує солідарності. Бербок пояснила, що уповільненні темпи поставок пов'язані з тим, що "непросто" знайти такі машини, які придатні для використання на полі бою та які можна передати.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак під час Мюнхенської конференції з безпеки прокоментував питання виснаження запасів зброї Заходу і звернувся до країн-союзників із запитанням, для чого були ці запаси, як не для оборони.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росія запустить рятувальний корабель до МКС 24 лютого

     • 573833 переглядiв