ukenru
berbok-povidomila-pro-plani-nimechchini-dopraviti-vazhku-artileriyu-ukrayini

Бербок повідомила про плани Німеччини щодо постачання важкої артилерії Україні

 • 202338 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Німеччина має намір передати Україні артилерійські системи після навчання українських військових. Про це повідомила федеральний міністр закордонних справ Анналена Бербок, яка перебуває з візитом в Україні, пише УНН.

Цитата

"Щодо "Гепардів" - ми можемо дати "Гепарди", але у нас немає для них снарядів. Коли ми щось обіцяємо, то ми не можемо постачати тільки частину цього. Через це ми зараз якраз намагаємось знайти снаряди у тих країнах, які їх можуть доправити", - сказала Бербок.

Деталі

За словами Анналени, наступним кроком будуть танки та гаубиці. Також Німеччина планує надати можливості для боротьби з дронами.

Вона зазначила, що домовилась з колегою з Нідерландів координувати зусилля щодо постачання зброї.

"Між Нідерландами і Німеччиною домовилися, що доправимо ці гаубиці. Ми не можемо самі відправити достатню кількість, але Нідерланди допомагатимуть. Крім того, Німеччина забезпечуватиме навчання військових у цьому плані. І зброю буде зібрано тоді, коли буде підготовлено військовослужбовців. Ми зможемо постачати гаубиці, а солдати зможуть ними користуватись", - сказала Бербок.

Українські Національні Новини

Політика