ukenru
bellingcat-vstanovila-sche-odnogo-rosiyskogo-ofitsera-prichetnogo-do-katastrofi-mn17

Bellingcat встановила ще одного російського офіцера, причетного до катастрофи МН17

 • 13358 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Одним з причетних до катастрофи рейсу МН17 на Донбасі в 2017 році є високопоставлений російський офіцер ГРУ. Про це йдеться в спільному розслідуванні Bellingcat, The Insider і вашингтонська бюро McClatchy, передає УНН.

"Під час розслідування відкритих джерел, проведеного під керівництвом команди Bellingcat, було переконливо встановлено, що особа, відома як "Андрій Іванович" або "Оріон", особистістю якого цікавиться Спільна слідча група в зв'язку з кримінальним розслідуванням збиття MH17, - це громадянин Росії Олег Володимирович Іванніков (дата народження 2 квітня 1967 року)", - йдеться в повідомленні.

Було встановлено, що на момент збиття MH17 він служив в Головному управлінні Генерального штабу Збройних сил Росії (ГРУ) і продовжував там служити щонайменше до вересня 2017 року.

Так, були проаналізовані записи телефонних розмов, які опублікувала СБУ і які мають стосунок до катастрофи Boeing. Одна з розмов, датована 14 липня 2014 року (за три дні до збиття лайнера), як повідомляється, проходила між колишнім "заступником міністра оборони "ЛНР" Олегом Бугровим і людиною, яку називають "Андрій Іванович" (позивний "Оріон").

Команда Bellingcat встановила особу "Оріона" по мобільному телефону, який був вказаний у записах СБУ. Для цього вивчили безліч баз даних. Пізніше журналістам вдалося додзвонитися на особистий його номер - лінгвістичне та акустичне порівняння голосів вказує, що цей голос і голос з записів СБУ - один і той же.

Нагадаємо, представники Спільної слідчої групи (JIT) з розслідування катастрофи рейса MH17 прояснили роль значної кількості з 100 осіб, які тим чи іншим способом можуть бути пов'язані зі збиттям авіалайнера на Донбасі влітку 2014 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу