ukenru
belgiya-zakrivaye-kinoteatri-i-teatri-cherez-rizke-zrostannya-kilkosti-vipadkiv-omicron

Бельгія закриває кінотеатри і театри через різке зростання кількості випадків Omicron

 • 17392 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Бельгія закриє кінотеатри і театри, а спортивні заходи будуть проходити за зачиненими дверима одразу після Різдва у зв'язку з посиленням обмежень на коронавірус, щоб приборкати зростання кількості випадків варіанта Omicron. Про це пише Euronews, передає УНН.

Деталі

Прем'єр-міністр Бельгії Олександр Де Кро заявив у середу, що обмеження, введені за останні три тижні, допомогли знизити кількість випадків зараження COVID-19, переважно варіанта Дельта, з піку в кінці листопада.

"Але, незважаючи на кілька позитивних цифр, очевидно, що є привід для занепокоєння. Біля берегів є піратський корабель, і це варіант Omicron", - сказав він на пресконференції.

За його словами, зараз на Omicron припадає 30% нових випадків порівняно з 10% минулої п'ятниці, і необхідні нові заходи для забезпечення того, щоб учні могли повернутися з канікул до шкіл з 10 січня.

З неділі заборонені будь-які заходи у приміщенні, за винятком відвідування музеїв, фізичних вправ, весіль чи похорону, для покупок буде встановлено обмеження для двох осіб. Футбольні матчі та інші спортивні заходи мають проводитись без глядачів.

Бельгія, де розташовані установи ЄС та штаб-квартира НАТО, як і раніше, дозволить барам та ресторанам працювати до 23 години.

Додамо

За даними Європейського комітету з профілактики та контролю захворювань, за винятком крихітних територій, таких як Андорра та Гернсі, Бельгія на початку грудня посідала третє місце за середнім денним рівнем захворюваності на душу населення, поступаючись лише Словаччині та Чеській Республіці.

Проте летальність в країні трохи нижча від середнього показника по ЄС, а кампанія ревакцинації більш просунута, ніж у більшості інших країн ЄС.

Тим часом тисячі людей протестували в Брюсселі в неділю (19 грудня) проти заходів уряду, включно з медичними працівниками, яким потрібно буде вакцинуватися з квітня, інакше вони ризикують втратити роботу.

Українські Національні Новини

Новини Світу