ukenru
bdzholam-korolevi-yelizaveti-ii-povidomili-pro-yiyi-smert

Бджолам королеви Єлизавети ІІ повідомили про її смерть

 • 180451 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Королівський пасічник повідомив бджолам королеви Єлизавети II про її смерть. Дивує, але це столітня традиція. Повідомляють іноземні ЗМІ, інформує УНН.

Деталі

Пасічник Букінгемського палацу, як повідомила Daily Mail, зав’язав на вуликах чорні стрічки, а потім тихо повідомив бджолам, що королева померла і що у них буде новий господар.

Але як пишуть західні ЗМІ – традиція повідомляти бджолам про важливі події має давнє коріння.

Деякі бджолярі упевнені, що «розповідати бджолам» — це стандартна практика, яка сягає в глибину століть і може мати серйозні наслідки, якщо її не дотримуватися.

Традиція стверджує, що бджоли, як і члени родини, мають бути поінформовані про важливі сімейні події, особливо про народження і смерть. Пасічники стукали в кожен вулик, повідомляли новини та іноді накривали вулик чорною тканиною на знак трауру. Ця практика, як розповів англійський фольклорист Марк Норман, більш відома в Британії, але також зустрічається в США та інших частинах Європи.

У 18-19 століттях вважалося, що нехтування повідомленням бджолам може призвести до різних нещасть, у тому числі до їхньої смерті чи нездатності робити мед. Сьогодні бджолярі менш схильні вірити у забобони, але вони продовжують дотримуватися традиції на «знак поваги», додав Норман.

Нагадаємо

8 вересня пішла з життя королева Єлизавета ІІ. Їй було 96 років.

Українські Національні Новини

Новини Світу