ukenru
bbc-zminyuye-napisannya-stolitsi-ukrayini

BBC змінює написання столиці України

 • 13910 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Британська телерадіомовна корпорація ВВС ухвалила рішення змінити написання столиці України Києва англійською мовою з Kiev на Kyiv. Про це повідомляє УНН із посиланням на ВВС News Україна.

"ВВС продовжує переглядати спірне англомовне написання географічних назв, враховуючи сприйняття нашою міжнародною аудиторією. Через те, що Kyiv (а не Kiev) зараз широко використовується провідними міжнародними організаціями та урядовими агенціями, значною частиною міжнародної авіаційної індустрії, а також англомовними медіа, ми вирішили перейти на це написання назви столиці України", - йдеться у заяві компанії ВВС.

Таке правило написання столиці України у текстах, на картах та у графіках починає діяти на ВВС з 14 жовтня 2019 року.

Додамо, що Україна закріпила транслітерацію, яка передбачає написання Kyiv, ще у 1995 році. Відтоді саме такий правопис фігурував в українських та міжнародних нормативних актах, та це не завжди відображалося у реальному використанні у світі у всіх сферах життя.

Раніше УНН повідомляв, одне з найбільших американських видань The Wall Street Journal офіційно змінило у вжитку назву столиці України з “Kiev” на “Kyiv” у своїх матеріалах.

Українські Національні Новини

Політика