ukenru
bayden-skliche-voyenachalnikiv-na-tli-novoyi-fazi-viyni-v-ukrayini

Байден скличе воєначальників на тлі нової фази війни в Україні

 • 113794 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. На тлі нової фази війни в Україні у середу президент США Джо Байден скличе найвище військове керівництво на щорічну зустріч у Білому домі. Сполучені Штати також планують збільшити військову допомогу для України, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Так, у середу міністр оборони Ллойд Остін, генерал Марк Міллі, голова Об'єднаного комітету начальників штабів та високопоставлені воєначальники обговорять "різні теми", повідомив представник Ради національної безпеки.

Повідомили, що цього року на порядку денному стоять серйозні питання, головним з яких є війна в Україні, яка, як побоюються посадовці , може поставити під загрозу європейську безпеку на довгі роки.

росія заявила напередодні, що вступила в нову фазу своєї спецоперації і методично прагне "звільнити" Донбас. Західні союзники очікують, що російська кампанія може тривати багато місяців і зайти в глухий кут.

Тривале зіткнення може стати перевіркою підтримки Вашингтоном України, зазначає агентство.

Зустріч відбувається на фоні питань щодо майбутнього сил НАТО в Європі, зокрема, чи встановлювати постійну присутність на східному кордоні оборонного альянсу з росією.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський 18 квітня увечері у відеозверненні заявив: "Зараз вже можна констатувати, що російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися". За його словами, значну частину всієї російської армії зараз сконцентровано для цього наступу.

Міністр закордонних справ росії сергій лавров заявив у вівторок, що москва розпочинає новий етап так званої "спеціальної військової операції" в Україні.

Водночас радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк у відповідь на слова глави МЗС росії заявив, що для України немає різниці, коли знищувати російських окупантів.

Українські Національні Новини

Політика