bayden-rozcharovaniy-nedalekoglyadnim-skorochennyam-vidobutku-opek

Байден "розчарований недалекоглядним" скороченням видобутку ОПЕК+

 • 147869 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Президент США Джо Байден закликав свою адміністрацію та Конгрес вивчити способи збільшення виробництва енергії в США та зниження контролю ОПЕК над цінами на енергоносії після "недалекоглядного" скорочення видобутку картелем, заявив у середу Білий дім, передає УНН.

Раніше

ОПЕК+ на зустрічі у Відні у середу проігнорувала заклики Білого дому зберегти постачання нафти та погодилася скоротити видобуток на 2 мільйони барелів на день, що стало найглибшим скороченням видобутку після пандемії COVID.

Цитата

"Президент розчарований недалекоглядним рішенням ОПЕК+ скоротити квоти на видобуток, у той час як світова економіка стикається з негативним впливом путінського вторгнення в Україну", - йдеться в заяві.

Деталі

Байден також продовжить спрямовувати нафту з національного стратегічного нафтового резерву "у міру необхідності", йдеться у заяві радника з національної безпеки Джейка Саллівана та директора Національної економічної ради Брайана Діза.

Додамо

Раніше Білий дім зобов'язався припинити спрямовувати нафту зі стратегічних резервів протягом найближчих тижнів. Раніше цього року Байден розпорядився випустити з резерву до 180 млн барелів нафти.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Коронація Чарльза III відбудеться 3 червня 2023 року - Bloomberg

     • 221895 переглядiв