bayden-proponuye-zbilshiti-podatki-u-byudzheti-na-2024-rik-dlya-milyarderiv-ta-korporatsiy

Байден пропонує збільшити податки у бюджеті на 2024 рік для мільярдерів та корпорацій

 • 742838 переглядiв

Деталі

План Байдена передбачає «інвестування в Америку, зниження витрат і зниження податків для працюючих сімей», заявили в Білому домі.

«Президент Байден давно вважав, що нам потрібно розвивати економіку знизу вгору і посередині, а не зверху вниз».

Основні пункти бюджетної пропозиції Байдена включають обіцянку скоротити федеральний дефіцит на 3 трильйони доларів протягом наступного десятиліття.

Серед заходів, спрямованих на досягнення цієї мети, буде мінімальний 25-відсотковий податок для найбагатших 0,01% американців. А корпоративний податок зросте з менш ніж 10% до 28% скасовуючи зниження податків, прийняте за президента Дональда Трампа в 2017 році, повідомили в Білому домі.

Байден також пропонує підвищити податки для тих, хто заробляє понад 400 000 доларів на рік, щоб забезпечити платоспроможність Medicare – фінансованої державою системи медичного страхування для людей старше 65 років.

Підвищення податку Medicare з 3,8 до 5,0 відсотка для цих багатих людей забезпечить життєздатність програми протягом більш ніж двох десятиліть, кажуть у Білому домі.

«Мій бюджет передбачає, щоб багаті заплатили свою справедливу частку, щоб мільйони працівників, які допомогли створити це багатство, могли вийти на пенсію з Medicare, в яку вони платили», - написав Байден у Twitter.

Прессекретар Білого дому Карін Жан-П’єр заявила, що план Байдена полягає в тому, щоб «заможні та великі корпорації платили свою справедливу частку, не підвищуючи податків для американців», які заробляють менше 400 000 доларів на рік.

У бюджеті на 2024 фінансовий рік запитується 63,1 мільярда доларів для Державного департаменту та Агентства США з міжнародного розвитку, включаючи конкретне фінансування війни в Україні та протидії Китаю, що майже на 5 мільярдів доларів більше, ніж у 2023 фінансовому році.

Запит включає 1,7 мільярда доларів, «які допоможуть Україні виграти війну та закласти фундамент реформ та відновлення для перемоги, а також допомогти іншим партнерам, які постраждали від війни, стабілізувати свою економіку та підготуватися до відновлення», - йдеться в інформаційному бюлетені Держдепартаменту.

Крім того, у новому бюджеті пропонується збільшити фінансування Глобального центру взаємодії на 1,5 мільйона доларів, який підтримуватиме програми протидії пропаганді та дезінформації з боку росії.

Він також пропонує збільшити на 8,9 мільйона доларів «підтримку пріоритетної стратегічної мети США зі збільшення спільного фінансування НАТО, починаючи з 2023 року, як це було погоджено Північноатлантичною радою у грудні 2022 року».

«Збільшення фінансування цивільного бюджету НАТО дозволить організації зберегти свою технологічну та оперативну перевагу в мінливому стратегічному середовищі та безпеці, що включає такі загрози та виклики, як більш агресивні та наполегливі росія та Китай, необхідність зміцнення кібербезпеки та загрози, що створюються новими та руйнівними технологіями», - йдеться у бюджетному обґрунтуванні.

Адміністрація Байдена також запросила 842 мільярди доларів для Міністерства оборони, у тому числі 753 мільйони доларів для України, щоб протистояти російському впливу та допомогти Києву з його потребами у сфері безпеки, енергетики та кібербезпеки.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Трамп опублікує листи багатих та знаменитих

     • 811836 переглядiв