bayden-pro-peredachu-ukrayini-kasetnikh-boyepripasiv-tse-bulo-vazhke-rishennya

Байден про передачу Україні касетних боєприпасів: «Це було важке рішення»

 • 11535337 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Президент США Джо Байден назвав «важким рішенням» надачу Україні касетних боєприпасів. Але він остаточно переконався у його вірності, оскільки Києву потрібні боєприпаси для контрнаступу. Про це повідомило видання CNN, пише УНН.

Цитата

«Це було дуже важке рішення з мого боку. І, до речі, я обговорював це з нашими союзниками», – сказав Байден.

Деталі

Касетні боєприпаси, які США надішлють в Україну, будуть сумісні з наданими США 155-мм гаубицями, ключовою артилерією, яка дозволила Україні відвоювати територію за останній рік.

Байден сказав, що касетні боєприпаси надсилаються як «перехідний період», поки США не зможуть виробляти більше 155-мм артилерії.

Є понад 100 країн, серед них Британію, Франція і Німеччина, які заборонили використання касетних боєприпасів. Але США та Україна не є підписантами цієї заборони.

Доповнення

Рішення про надання касетних боєприпасів було прийняте в критичний момент війни, оскільки українці намагалися досягти значних успіхів у своєму контрнаступі.

Також Байден сказав, що війна росії в Україні має закінчитися, перш ніж НАТО зможе розглянути питання про прийняття Києва до своїх лав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ Білому домі підтвердили, що США передасть Україні касетні боєприпаси

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    НАЗК почало тестувати портал для викривачів корупції

     • 771061 переглядiв